
03.11-07.11.2025
|
PONIEDZIAŁEK 03/11/2025 Alergeny: 1 |
| Śniadanie: |
*Kasza kuskus, mleko 2% 200 ml (1,7) *Pieczywo pszenne i razowe 40g (1), masło 5g (7) , rukola, szynka z beczki 20g, ser żółty (7), ogórek, rzodkiewka,szczypiorek (20g) *Herbata rumiankowa 200 ml/ Woda *Owoce: jabłka/gruszki |
| Obiad: |
*Zupa pomidorowa z ryżem 220 ml (1,7,9) (włoszczyzna, skrzydła indyka, przecier pomidorowy, śmietana 12%, przyprawy) *Kotlet schabowy 60g (1,3,7), ziemniaki 150g, kapusta zasmażana 60g *Kompot owocowy 200 ml/Woda |
| Podwieczorek: |
*Jogurt naturalny z borówkami 200ml, granola owocowa 30g *Herbata z cytryną i miętą 200 ml/ Woda *Owoce: jabłka/melon |
|
Wtorek 04/11/2025 Alergeny: 1 |
|
| Śniadanie: |
*Kasza manna 20g mleko 2% 200 ml (1,7) *Pieczywo pszenne i razowe 40g (1), masło 5g (7), sałata lodowa, szynka krucha (20g), twarożek z rzodkiewką 10g,(7), ogórek kiszony, papryka, szczypiorek (20g) *Herbata koperkowa 200 ml/ Woda *Owoce: jabłka/mandarynki |
| Obiad: |
*Krem marchewkowy z grzankami 220 ml (1,7,9) (włoszczyzna, seler, ziemniaki, przyprawy,śmietana 12%, grzanki,) *Filet z kurczaka siekany z warzywami 60g (1,3), ryż 60g, surówka z selera i marchewki 60g *Kompot jabłkowy 200 ml/Woda |
| Podwieczorek: |
*Mini kajzerka z serkiem smietankowym *Dziki sok z natury-Filemon( jabłko, gruszka, szpinak, limonka) *Owoce: jabłka /banan
|
|
Środa 05/11/2025 Alergeny: 1 |
|
| Śniadanie: |
STÓŁ SZWEDZKI *Pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7) *Szynka wiejska/kiełbasa żywiecka 20g/ser żółty 10g(7),/jajko na twardo 5g (3)/twaróg półtłusty 10g (7)/mini mozzarelki 7g (7)/powidła własne bez cukru 5g *Sałata i mix swieżych warzyw 20g *Kakao naturalne 200 ml (7)/Woda *Owoce: jabłka /kiwi |
| Obiad: |
*Kapuśniak z kiszonej kapusty 220ml (7,9) (włoszczyzna, koperek, kapusta kiszona, ziemniaki, przyprawy,) *Lasagne bolognese 220g, mix warzyw parowanych 20g *Kompot owocowy 200 ml/Woda |
| Podwieczorek: |
*Chałka z masłem (1,3,7), *Bawarka 200 ml (7) / Woda *Owoce: jabłka / gruszki |
|
Czwartek 06/11/2025 Alergeny: 1 |
|
| Śniadanie: |
*Płatki ryżowe 20g mleko 2% 200 ml (1,7) *Pieczywo pszenne i razowe 40g (1), masło 5g (7), sałata, szynka włoska 20g, pasta jajeczna z awokado 10g, rzodkiewka, pomidor, szczypiorek, (20g), *Herbata koperkowa 200 ml/ Woda *Owoce: jabłka /banany |
| Obiad: |
*Żurek na białej kiełbasie 220 ml (7,9) (włoszczyzna, ziemniaki, żurek, biała kiełbasa, śmietana 12%, przyprawy,) *Strogonow 60g, kasza gryczana 80g, surówka z buraczków 60g *Kompot jabłkowy 200 ml/Woda |
| Podwieczorek: |
*Sałatka owocowa z galaretką, biszkopty (1,3,7) *Woda *Owoce: jabłka / mandarynka |
|
Piątek 07/11/2025 Alergeny: 1 |
|
|
Śniadanie:
|
*Płatki kukurydziane 20g mleko 2% 200 ml (1,7) *Pieczywo pszenne i razowe 40g (1), masło 5g (7), liście szpinaku, ser żólty 10g, kiełbasa lisiecka 20g, papryka, oliwki, szczypiorek (20g) *Herbata owocowa 200ml/Woda *Owoce: jabłka/kiwi |
| Obiad: |
*Rosół z makaronem 220ml (1,9) (włoszczyzna, kura tuszka, skrzydła indyka, pręga wołowa, makaron, przyprawy,) *Filet z miruny 60g (1,4), ziemniaki 150g, mix fasolki szparagowej z masłem i bułką tartą 60g *Kompot owocowy 200 ml/Woda |
| Podwieczorek: |
*Ciasto zebra 100g (1,3,7) *Kakao 200 ml (7)/ Woda *Owoce: jabłka/banany
|
Jadłospis ze względów organizacyjnych oraz dostawczych może ulec zmianie
Obróbka termiczna w naszym przedszkolu odbywa się w piecu konwekcyjno-parowym.
WSZELKIE ALERGIE POKARMOWE DZIECI POWINNY ZOSTAĆ NIEZWŁOCZNIE PRZESŁANE NA MAILA p390@eduwarszawa.pl
ORAZ POŚWIADCZONE ZAŚWIADCZENIEM OD LEKARZA
INFORMACJE O ALERGENACH
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 w sprawie przekazywania informacji na temat żywności informujemy, że w naszej kuchni używane są substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.
Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
Zgodnie z oświadczeniami producentów użyte produkty gotowe (np. wędliny, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy…) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Używane do potraw naturalne przyprawy (pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka, czosnek, curry, kminek, kolendra, kurkuma, imbir, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, gałka muszkatołowa, goździk, zioła prowansalskie, majeranek, tymianek, bazylia) mogą zawierać śladowe ilości alergenów z grupy 1, 3, 6, 7, 9, 10







